5 sätt att få sommarträning för skidor

Hur gör en begiven skidåkare egentligen på sommaren? Hur tränar man för att hålla skidåkningsformen och fortsätta utveckla sig som skidåkare fast det inte finns någon snö? Visst kan du ta dig till ett snöigt berg eller till ett ställe med konstgjord snö, men är inte det att fuska lite grann? Så hur ska man då göra för att få sommarträning för skidor och skidåkningen?

Här i Sverige har vi ju så lite tillgång på sol, så självklart måste vi försöka ta hand om de korta somrar vi har. Därför har vi kollat upp vad skidåkare egentligen brukar göra och vad de har för favoritaktiviteter under sommaren. Resultaten i vår undersökning kan komma att förvåna dig!

 

  1. Rullskidor
  2. Löpband
  3. Klättring
  4. Surfing
  5. Inlines / Rollerblades

 

1. Rullskidor

Rullskidor, alltså skidor med hjul som man kan åka på och ta sig fram med stavarna är framförallt populärt hos längdskidåkare. Då tränar de samma typ av rörelser, framförallt med överkroppen. Men man får inte riktigt samma typ av motstånd som och känsla som i snön.

En typ av träning som kanske ger mer än att bara åka på platt mark är att hitta inte allt för branta uppförslutningar att träna i. Det är ju mycket enklare med rullskidor, du behöver inte ha en särskild längd som för längdskidor.

Då skulle man kunna tro att rullskidor är den mest vanliga sysselsättningen för skidåkares på sommaren, men så är det faktiskt inte.  Rullskidor tillhör faktiskt inte ens de mest populära aktiviteterna för skidåkare. Alla aktiviteterna nedan är betydligt mera populära.

 

2. Löpband

Löpning och jogging tillhör ju något många olika idrottare gör. Att många skidåkare här hemma väljer att träna med löpband i gymmen är kanske därför inte så konstigt. Det är ju inte alla dagar som är varma och mysiga eftersom vi har ett sånt blandat klimat här i Sverige och det kan ju skilja sig en del även på sommaren.

Men genom löpbandet kan man träna torrt inomhus även i regn och rusk. Och så kan man så klart varva löpningen genom träning med andra redskap. Det finns mycket att välja mellan men det är även även populärt med motionscyklar bland skidåkare.

 

3. Klättring

Om det är något som enar de flesta skidåkare är ju att de är riktiga ute- och friluftsmänniskor. Så när det gäller en sysselsättning som klättring är det ju självklart att man vill hålla sig utomhus så mycket som möjligt.

Chris Davenport som är en hängiven klättrare undviker gymmet som pesten och tränar och klättrar alltid utomhus och håller gärna till gärna i vacker natur och nationalparker. Just klättring är en fantastisk träning som tränar hela kroppen och den balans och styrka som en skidåkare behöver.

 

4. Surfing

Att surfa är något som flera skidåkare gillar. Kunde man ha gissat sig till detta? Det är ju en typisk sommarsport. Men en skidåkerska som Lynsey Dyer spenderar så mycket tid som möjligt på somrarna att surfa på vågorna. Självklart är det bra för balansen och håller henne allmänt frisk och kry.

Att surfa nonstop på en och samma våg en hel halvtimme kan tyckas helt omöjligt, men detta är hennes absoluta favoritsysselsättning. I Sverige kanske vindsurfing är lättare att syssla med än att utmana vågorna som Lynsey gör, balanserande fritt stående på en bräda. Vi har ju inte så stora vågor här, men vindar och vatten har vi ju gott om.

 

5. Inlines / Rollerblades

Inlines tränar balansen bättre än rullskidor och ger både mera frihet och möjligheter än rullskidor. Självklart struntar man i stavarna och använder dom i vardagen för att kunna ta sig fram lite överallt. Det här är bland annat skidåkerskan Sierra Quitiquits favoritträning under sommaren.

Hon tycker även att det hjälper henne allmänt att hålla sig i form vilket är viktigt för henne året runt eftersom hon förutom skidåkningen är fotomodell till yrket.

Bonustips: få ut mer av ditt träningspass

Vi alla har någon gång varit med om att man satt på dig skidorna, löpskorna eller gått till gymmet med väldigt lite energi. Kanske har man sovit dåligt dagen efter eller har helt enkelt lågt med energi.

Ett sätt att få mer energi inför ditt träningspass är att använda dig av så kallad ”Pre Workout”-pulver (PWO). Det som gör en pigg av PWO är huvudsakligen koffein, vilket man annars dricker i både kaffe och energidryck. Tänk dock på att inte ta en allt för stor dos om du ska träna sent på kvällen då du kan få svårt att somna efter.

Är du intresserad av att testa energiladdad PWO för uthållighetsträning hittar du fina exempel på hos https://Tillskottsbibeln.se/.

Lämna en kommentar