Dag för dag

Barn målade med ansiktsmålning

VM-perioden är fullspäckad av fartfyllda dagar. Utöver att följa de nagelbitande tävlingarna och uppleva den magiska stämningen i publiken varje dag finns det massor av roliga aktiviteter och en massa skoj att uppleva både på arenan och i stan för alla åldrar!
För att du inte ska missa något kul har vi samlat allt som händer på en och samma sida. Välkommen till årets folkfest!

Stående aktiviteter
Grillsvängen
I området Grillsvängen kommer vi varje dag att erbjuda flera olika aktiviteter och spel för hela familjen. Hit kan du komma för att umgås och ha kul tillsammans!I detta trevliga område kan du bland annat få känna på fart och spänning medan du susar förbi mellan träden inne på området på en mini-zipline, identifiera de olika djuren som lever i Jämtland och para ihop respektive djur med föda, tassavtryck och avföring på jämtlands vild, utmana hjärnan och utmana dig själv och se om du klarar av att lägga bitarna i våra jätte-pussel till en kvadrat eller utmana en annan skidskytte-entusiast eller någon i ditt sällskap i ett spännande spel jätte-luffarschack.Samisk marknad
Välkommen till den samisk marknaden med unika produkter från Saepmie. Här finner du unikt hantverk av förstklassig kvalité. Förutom slöjd och silver blir här även samisk mat och interiör.Arrangör är Gaaltije – sydsamisk kulturcentrum.
Företagsbyn / marknadsplatsen finansieras av Sametinget

Sponsorbyn
Både i sponsorbyn och cirkulerande på arenan kan du stöta på våra sponsorer som håller i en hel del roliga aktiviteter under tävlingsdagarna. Här kan du bland annat testa på skidskytte och andra roliga skidskytterelaterade aktiviteter tillsammans med Fristads och BMW, testa lyckan i ATGs spelbutik bakom läktaren eller utforska arenaområden genom Stanleys övervakningskameror.

Här kan du även ta tillfället i akt att ta ut någon de senaste BMW-modellerna på en provkörning runt Östersund i en timme, eller för den lite yngre besökaren: låna ett par skidor och åka ut på en tur i Bauhaus längdskidspår. Här kan du också hänga i SJs bistrotruck, på Yamaha Centers skoterutställning och kolla in de senaste modellerna och passa på att bolla dina skotertankar med proffsen eller glida in i Swedemounts klädbutik för att kolla in snygga funktionskläder i toppkvalité för hela familjen.

Är du nyfiken på landslagets kollektion kan du besöka Volvo Trucks lastbil där kollektionen kommer att finnas för visning. För den orädde finns även möjlighet att på upp på taket på Volvos trailer för att kolla in publikområdet från ovan.

Stöter du på teknikstrul när du befinner dig på arenan? Inga problem. På plats finns nämligen personliga Telia-tekniker som är här för att identifiera och hjälpa till att lösa alla sorters tekniska problem.

Söndag 17 mars
Öppettider:
09:15 – 19:30 Arena11:15 – 18:30 WCR Lounge

Race arena:
12:45 – 13:15 och 15:30 – 16:00 Magnus Schönberg

12:00 – 13:00 och 14:45 – 15:45 Selbu Toradergruppe

13:00 och 15:45 Friskis & Svettis

Under hela öppningstiden finns fullt av aktiviteter i vår sponsorby. Längdspår med möjlighet att låna utrustning och andra roliga aktiviteter för barn, besök den samisk marknaden med unika produkter från Saepmie, testa på Skidskytte, provkör BMW och mycket annat.

I Grillsvängen kommer det att finnas ett flertal aktiviteter så som en Mini-Zipline, olika kluriga spel i stora format och samlingsplatser för familjens härliga stunder.

Tävling:
13:15 Masstart damer

14:05 Medaljceremoni Arena

16:00 Masstart herrar

16:50 Medaljceremoni Arena

17:00 Avslutningsceremoni Arena

Publiktältet:
14:15 DJ Kunstschnee

17:15 DJ NiMO

Stadsfesten:
Det går fort när man har roligt! Sista dagen på Stadsfesten och den rullar på, Stortorget bubblar och självklart kan du se på tävlingarna Live i värmen i Spegeltältet! Se mer på https://visitostersund.se/stadsfesten/