Tåg från Norrtåg på Botniabanan söder om Umeå.

Chartertåg mellan Sundsvall och Östersund

I ett samarbete mellan Visit Östersund, Tågkompaniet och Skidskytte-VM erbjuds Sundsvallsborna hela VM-kalaset på ett hållbart, och förhoppningsvis, minnesvärt sätt. Genom direktchartrade tåg från Sundsvall C till Östersund V.

Bägge lördagarna och söndagarna under skidskytte-VM i mars kör Tågkompaniet ett specialchartrat tåg från Sundsvall central till Östersund Västra. Därifrån får besökarna gå till skidskyttearenan eller kliva på någon av de gratisbussar som tar dem vidare till stadion. Det finns plats för 300 resenärer på varje tåg och tiderna är anpassade till VM-tävlingarnas tider.

– Vi vet att Västernorrland är en viktig marknad och då det är så pass nära att man kan åka över dagen kändes det viktigt att hitta ett alternativ till bilen. Dels vill vi minimera antalet bilar i Östersund under VM, skapa hållbara resealternativ, men också skapa en minnesvärd resa för sundsvallsborna som helt säkert kommer ha god stämning på tåget, säger Lisa Engman, marknad- och försäljningsansvarig för skidskytte-VM

Biljetten till tågen kan endast köpas som en kombinationsbiljett med tåg och tävling och säljs via skidskytte-VMs hemsida: https://2019ostersund.se/paketresor/. Kombobiljetten kostar 950 kr och det är A-läktarens nedre del som ingår. En läktarplats med perfekt utsikt över skjutvallen och samtidigt sån närhet till målgången att du nästan kan ta på åkarna när de kommer in till upploppet.