10 000 biljetter sålda till Skidskytte-VM

10 000 VM-biljetter sålda

Två veckor efter biljettsläppet till skidskytte-VM har redan över 10 000 biljetter sålts. Succé, menar VM-organisationen. Veckopassen är mycket attraktiva, framförallt bland de tyska gästerna.

I helgen avslutades säsongens världscup i skidskytte i ryska Tyumen. Men redan nu börjar en intensiv träningsperiod för alla aktiva för att vara i rätt form till nästa säsongs höjdpunkt, skidskytte-VM i Östersund.

– Vi hoppas på 120 000 besök till skidskytte-VM 2019. Att vi redan första veckan hade 10 000 sålda biljetter och ser att det fortsätter vara ett jämnt flöde av bokningar känns bra, vi ligger helt klart över vår prognos, säger Lisa Engman, marknads- och försäljningsansvarig för skidskytte-VM.

Den 7 mars, ett år innan VM, släpptes biljetterna till allmänheten. Några dagar innan hade befolkningen i Östersund möjlighet att förköpa biljetter på plats på Storsjöteatern i Östersund.

– Vi kan se att sista helgen är mest attraktiv, framförallt stafettdagen den 16 mars. Då har vi sålt allra mest biljetter. Den enskilda typen av biljett som sålt bäst är läktarbiljetter till helgtävlingarna. Glädjande nog väljer många tyska gäster att boka veckopass. Att de vill stanna en längre period är jättebra för Östersund och Jämtland Härjedalen då de behöver boende och service runt omkring skidskytteevenemanget.

Boendet är den trånga sektorn för många besökare men det kommer att finnas boende till alla tillresta gäster. Temporära campingplatser, enklare vandrarhemsboenden, möjlighet att hyra hela hus, ja det är många kreativa lösningar hos privatpersoner och företag som dyker upp.

– Man ska inte vara rädd för att inte få någonstans att bo, det kommer att lösa sig. Sedan kanske det inte blir femton minuters promenad från skidstadion utan en timmes bilresa bort. Men, ett VM är ett VM, då kan inte alla bo mitt i stan om vi ska nå vårt mål på 120 000 besökare.

 

Läs mer om biljetter till tävlingarna och hur du säkrar din på vår biljettsida.