VM-Café 20 feb

Lyckad premiär för VM-Café

Det blev runt 100 personer som samlades på premiären av VM-Café, en del av uppvärmningen inför hemma-VM 2019. Första tillfället bjöd på koreansk inspirerad lunch och mixstafetten live från PyeongChang med Helena Ekholm som expertkommentator. 

– Vi vill visa att vi finns och då är det här ett perfekt format för att nå ut till allmänheten. Ingen föranmälan krävs och alla som är intresserade kan komma och vara en del av den gemenskap som ett evenemang är, säger Marlene Ström, mediachef Skidskytte-VM och även dagens moderator.

Under vägen fram till VM kommer ungefär 10 stycken Caféer att hållas, varje gång med ett nytt tema och nya spännande gäster. Tillfällena arrangeras tillsammans med Östersundsposten. Dagens gäst Helena Ekholm deltog själv sist Östersund arrangerade Skidskytte-VM 2008 men ser nu framemot att få uppleva evenemanget som publik;

– Jag kommer vara på plats nästa år, men som publik. Det ska bli superkul att få se staden leva upp till dess, säger Helena till Östersundsposten.

Förutom VM-Caféer kommer Storsjöteatern i Östersund, som fram till och under VM kommer vara Biathlon Family House, även vara värd för andra Skidskytte evenemang. Närmast är föreläpp av biljetter, endast för de på plats i Östersund den 3 mars.

– Den 3:e mars skapar vi en biljettfest både på Storsjöteatern och ute på Stortorget med lekar, underhållning, fika och biljettförsäljning. En unik möjlighet för Östersundarna att säkra sina biljetter innan det officiella biljettsläppet 7 mars, säger Sofia Wrangel, kommunikatör på Skidskytte-VM.

Mingel från första VM-Caféet:

Datum och mer info kring kommande Caféer hittar du här.