Boende & Resa

Hitta boende

Hotel, Bed & Breakfast, stuga eller lägenhet? Det finns många alternativ till boende i och runt Östersund. För att hitta det alternativ just du önskar har Östersunds turistbyrå sammanställt alternativ på sin hemsida visitostersund.se. Det går även bra att kontakta Visit Östersund direkt:
+46 (0)63 701 17 00
vmlogi@visitostersund.se

Hyr ut ditt boende

Har du ett rum, en stuga eller ett hus som kommer stå tomt under VM? Hjälp oss skapa ett bredare logiutbud samtidigt som du tjänar en slant och hyr ut ditt boende. Läs mer om hur det fungerar hos visitostersund.se
 

Resa hit

Östersund ligger mitt i Sverige och med Sveriges Nationalarena i Skidskytte endast 15 minuter från flygplats, tågstation och centrum där även busstationen ligger. Det finns goda förbindelser med både tåg och buss så väl som flertalet dagliga flygavgångar. På denna sida har vi samlat information som förhoppningsvis kan hjälpa dig hitta bästa alternativet för just din resa till Skidskytte-VM.

Flyg
» Åre Östersund Airport ligger ungefär 15 minuters bilfärd från centrala Östersund med avgångar till och från Stockholm och Umeå. Läs mer på flygplatsens hemsida swedavia.se eller hos de olika flygbolagen.
flygbra.se (Stockholm Bromma)
sas.se (Stockholm Arlanda)
direktflyg.com (Umeå)

» Trondheim Airport/Vaernes är ungefär 23 mil från Östersund och Skidskyttestadion. Vaernes har flertalet direktanslutningar till andra flygplatser i Norge så väl som ute i Europa och härifrån tar du dig enkelt till Östersund med antingen tåg eller bil, med restid på ungefär 3 timmar. Läs mer på Avinor.no

Tåg
» Res bekvämt och miljövänligt med tåg till Östersund. Flertalet tågbolag trafikerar Östersund och du kan starta din resa nästan vart som helst i Sverige. Hitta och boka din resa på sj.se
Buss
» Ta bussen till Östersund och Skidskyttestadion från hotellet, bostaden eller stadskärnan. Det går bussar från flera håll i Sverige till Östersund och för resor inom regionen finns ett stort nätverk av bussturer. Mer info om hur du bokar din bussresa från andra delar av Sverige kommer.
Länstrafiken – ltr.se (Regional trafik Jämtland Härjedalen)
Stadsbussarna – nettbuss.se (Busstrafik inom Östersund)
Bil eller promenad
» Du kan givetvis även gå eller köra till Östersund och nationalarenan för Svenskt skidskytte. Klicka på denna länk för att öppna googlemaps i din telefon eller dator, se hur nära stadion du är och hitta närmsta vägen!
Taxi
» Behöver du en taxi från flyget, tåget eller bostaden kontakta
taxiostersund.se
063-199 000
Taxi Östersund kan även bistå med färdtjänst läs mer under sidan för funktionshindrade.