Skrubbsår, motvind och glass – vi har samlat fyra av åkarnas cykelminnen

Skrubbsår, blåst och glasspaus i solen, ja cykelsäsongen är här med allt vad det innebär. För våra svenska skidskyttar väntar under försäsongsträningen drygt 100 timmar och 220 mil cykel i sommar, som komplement till övrig träning, och de aktiva de är redan i full gång med att lägga mil efter mil bakom sig. Vi har fått ta del av några av deras cykelminnen, både gamla och nya. 

Skrubbsår i Ruhpolding 

Anna MagnussonDet hinner hända mycket under 5 timmar cykelträning. Anna Magnusson delar med sig av ett minne från ett läger i Ruhpolding för ungefär två år sedan:

”Jag ser ju rätt så nöjd ut just här, med hjälmen på sned, medan jag trycker i mig mackan. Jag var dock INTE särskilt nöjd när en viss Sebastian Samuelsson, 5 min in i passet, på något vis lyckades tippa i en uppförsbacke – över mig! Jag slog upp mitt sår på knät som precis hade läkt ihop från en tidigare krasch den sommaren. Kommer aldrig glömma Wolfgangs legendariska skrik efteråt ”DISCIPLIN! This is what happens when boys and girls train together.” ”

Sebastian Samuelsson och Fredrik Lindström

Envis motvind i Östersund 

Sebastian Samuelsson och Fredrik Lindström längtar nog extra mycket efter cyklingen på Cypern som väntar nästa vecka efter att ha gjort ett pass i ett blåsigt och kallt Östersund i slutet av april. Östersundsvinden är ju smått känd för att vara nyckfull och kunna skapa motvind åt alla håll samtidigt…

Svenska damerna tar paus

Gemensam paus i Frankrike

Som vi såg under vinterns tävlingar finns det en unik laganda i det svenska laget. De kämpar, svettas, firar och tar även behövliga pauser tillsammans. Emma Nilsson delar med sig av denna bild från förra sommarens träning i Frankrike:

”Detta är hur det brukar se ut på våra cykelpass. Vi tjejer sympatikissar med varandra även om man inte ens behöver ;)”

Hanna, Mona och Anna tar glasspaus

Energidepå i solen 

När Östersund bjuder på soliga dagar gäller det att passa på och vad passar bättre än en glasspaus på cykelpasset? Hanna Öberg, Mona Brorsson och Anna Magnusson ser i varje fall väldigt nöjda ut!