fbpx
Lisa, Patrik Jemteborn a Marianne Tharaldsson vid VM i Hochfilzen 2017.

Möt marknads- och försäljningsansvarige Lisa Engman

Sponsorer, biljetter, underhållning och marknadsföring. Det är mycket som ska planeras och fungera innan det är dags för VM 2019, bland annat Världscuppremiären i Östersund som bara är någon månad bort och när det kommer till just försäljning och marknadsföring är det Lisa Engman som håller i trådarna.

Vad innebär din roll som marknads- och försäljningsansvarig i Världscup- och VM-organisationen?

Jag har ansvar för att sälja in Världscupen och VM samt se till så att vi har en bra kommunikation och marknadsföring kring våra evenemang. Vi vill att de ska synas och höras så att det kommer många besökare. Målet är att vi ska få ungefär 15 000 besökare under årets världscup och runt 120 000 besökare under VM.

Det är redan mindre än 100 dagar kvar till Världscuppremiären, vad jobbar du med just nu?

Just nu jobbar vi främst med att kommunicera och marknadsföra Världscupen. Nå ut med vilka datum som gäller och få folk att börja bli intresserade och köpa biljetter. Vi jobbar även med att finslipa vårt VIP-koncept och med att skapa en sponsorby och ett besöksområde som är levande och roligt för alla våra besökare. Parallellt med detta är det även väldigt mycket planering och förberedelser inför VM både när det gäller försäljning, kommunikation och marknadsföring.

Vad är roligast i din roll som marknads- och försäljningsansvarig?

Det händer otroligt mycket och jag får jobba med många härliga och inspirerande människor. Det är fantastiskt roligt att jobba med och få vara med om de här evenemangen varje år.

Har du något speciellt minne från tidigare säsonger som sticker ut?

Vårt förra VM, 2008, är ett fantastiskt minne. Då var funktionärsansvarig och det blev en sån fantastisk folkfest som vi inte hade räknat med. Folk gick i princip man ur huse i hela Jämtland. Det var en väldigt härlig syn! 

Snart är det dags för ännu ett VM men innan dess är det Världscup som väntar 26 november-3 december. Varför ska man ta sig till Östersund och uppleva tävlingarna på plats?

Därför att det är så mycket mycket roligare och spännande att uppleva det på plats. Dels för att det är så häftig stämning på läktaren under tävlingarna men även för att det finns många aktiviteter runtomkring. Man kan äta gott, umgås med vänner och bekanta på vår After Ski, låta barnen leka i barnområdet och mycket annat. Det är en folkfest och en stämning på plats som du aldrig kan få hemma i TV-soffan!

 

Mer information kring Världscuppremiären och biljetter till tävlingarna hittar du på www.worldcupostersund.se