fbpx
Prova på skidskytte

Fullt Hus inspirerar till hela Sveriges VM

Hemma-VM börjar närma sig och en del i förberedelserna är att inspirera till ett VM som märks och känns i hela Sverige. Projektet Fullt Hus gör det möjligt för enskilda skidskytteklubbar att ta del av exklusivt VM-material och skapa VM-känsla oavsett vart i Sverige de befinner sig och är en viktig pusselbiten i arbetet.

 

– Vi tror att alla kan hitta sitt sätt att skapa en VM-fest på hemmaplan, och bidra till att göra det till ett VM guld värt för alla. Fullt hus är tänkt att inspirera till just detta, säger Erika Öhrling, ansvarig för föreningsutveckling på Svenska Skidskytteförbundet.

 

Varför är det viktigt med denna typ av satsning?
– Vi vill växa som idrott, ge fler möjligheten att utöva skidskytte och sprida sporten över hela Sverige. VM tror vi kan vara ett bra gemensamt koncept att samlas kring och använda i marknadsföringssyfte. 

 

Hur har intresset bland klubbarna runt om i Sverige sett ut för VM & Fullt Hus?
– VM har än så länge känts lite långt bort men nu börjar föreningarna och regionerna förstå att det är dags att börja planera om det ska bli en lyckad fest. Flera av dem ser framemot VM-materialet som de kommer ha möjlighet att använda när de kör sina prova på- och marknadsföringsaktiviteter.

 

– Skidskytte som idrott har fortsatt att växa varje år, speciellt i de södra delarna av Sverige, med ca. 1000 utövande 2014. Till VM-året 2019 är målet att vi ska vara 2019 utövare och därefter kommer vi givetvis fortsätta att jobba med att skidskyttet ska växa sig än starkare även efter VM, avslutar Erika.

 

Inspireras av reportage från när Nässjö kommun anordnade Skidskyttefestival med VM-känsla;

För mer information kontakta Erika Öhrling på erika.ohrling@skidskytte.se  eller besök hos i vårt VM-tält under SM-helgen i Sollefteå 26-27 augusti.