Praktik bakom kulisserna

Framtida event managern Beatrice Olsson valde att kika in bakom kulisserna på svenska Skidskytteförbundet samt Världscup- och VM organisationen i skidskytte när det blev dags för praktik. Under sommaren har hon fått ta del av den verksamhet som sker i väntan på snön och upptäckt att det är mycket som händer även under lågsäsong.

 

Hur kom det sig att du valde att göra praktik hos svenska skidskytteförbundet?

Min handledare tipsade om det och gjorde att jag fick upp ögonen för organisationen. Sen tycker jag det är väldigt kul med skidskytte även om jag aldrig varit väldigt insatt i det.

 

Vad hade du för relation till skidskytte innan?

Jag har suttit framför TV:n och hängt framför sporten. Sen har jag tänkt åka och uppleva det på plats för det finns ju ett mervärde i att få vara på plats och uppleva det live men det har tyvärr inte blivit av än. I vinter blir det dock extra kul att följa det svenska laget nu när jag har träffat flera av dem. Mona Brorsson var med när vi stod i Fristads monter på Sweden Rock och alltså hon är en grym skidskytt och så himla härlig person!

 

Just nu är det inte direkt säsong för skidskytte, har det funnits något att göra?

Det händer jättemycket bakom kulisserna som vanliga skidskyttebesökarna här i Östersund inte har någon aning om och det är ingen som bara sitter och rullar tummarna i väntan på snön. Det är nu som all planering görs så att när det är dags för världscup och säsong så är det bara att köra. Så ja det är ett otroligt stort hjul med många bitar som ska sättas på plats redan nu.

 

Har du några exempel på vad du har fått göra under dina veckor här?

Jag har jobbat en del med de spårområden som finns och vad som ska ske där. Planerat flöden dit, säkerhet, vad som behöver finnas på plats och hur det ska kommuniceras till gästerna. Det är många bitar som måste falla på plats så inget som bara går att hasta ihop. Jag har även varit med och hjälpt till på sponsorträffar och sponsoraktiviteter och varit med och filmat en del. Det har blivit lite av varje helt enkelt.

 

Nu är praktiken snart slut och du ska snart tillbaka till Åre för att göra klart sista året av eventutbildningen, men kommer du vara på plats i vinter när säsongen drar igång med världscuppremiär i Östersund?

Ja det ska jag absolut! Jag tror inte skolan släpper mig under veckodagarna men helgerna ska jag nog hinna med i varje fall!