Mot grönare VM 2019

Tillsammans tar vi ett klimatkliv under länets båda VM 2019

2019 arrangeras världsmästerskapen i skidskytte och alpint i Jämtlands län. Förutom tävlingar och folkfest får länet en skjuts mot visionen om en fossilbränslefri region.

 
Skidskytte-VM 2019 har tillsammans med Länsstyrelsen, Region Jämtland Härjedalen, Åre kommun, Östersunds kommun, Åre 2019 och World Championship Region 2019 gjort en överenskommelse för att ta ett klimatkliv i rätt riktning. Målbilden är att arrangemangen till största del ska genomföras på ett fossilbränslefritt sätt.

– Vi vill att tävlingarna ska bli en folkfest med många besökare. Samtidigt vill vi som arrangör, tillsammans med Åre 2019, samarbetspartners och besökare, låta tävlingarna bli en språngbräda för visionen om en fossilbränslefri region. Våra två VM-arrangemang 2019 är även ett bra tillfälle för företag att lansera produkter och tjänster som bidrar till visionen. Tillsammans kan vi göra skillnad – på riktigt – för klimatet och näringslivet, kommenterar skidskyttets VM-general Patrik Jemteborn.