SVT sänder skidskytte-VM 2019

SVT har inte bara säkrat de exklusiva sändningsrättigheterna för både världscupen och VM i skidskytte från säsongen 2018/2019 till säsongen 2021/2022. Man har också säkrat OS-guldmedaljören från 2010, Björn Ferry, som expertkommentator under hela avtalsperioden.

– Det känns jättebra att redan nu få veta vilka vi ska planera den här festen tillsammans med. Att det också är SVT som har uppdraget hos kompisarna på fjället i Åre, som ska arrangera alpina-VM, borgar för ett byte av soffgrupp där hemma. Jag skulle tro att det blir många outnyttjade tvättstugetider under VM-vintern 2019, kommenterar VM-generalen Patrik Jemteborn.

Planeringen för själva skidskytte-VM är i full gång. Mellan 7-17 mars kommer hela världen få se när världsmästare ska utses på de utslagsgivande och tekniska banorna på Nationalarenan i Östersund. Tillsammans med staden Östersund planeras det nu intensivt för ett VM-kalas i de centrala delarna av stadskärnan med invigning och medaljceremonier framför det mäktiga Rådhuset.
Så att det kommer bli mycket skidskyttegodis framöver och nu i SVT är helt klart.

– Skidskytte är en av publikens absoluta tv-favoriter inom ramen för Vinterstudion och därför känns det jättebra att denna viktiga pusselbit nu fallit på plats. Med skidskyttet ombord har SVT säkerställt ett omfattande vinterutbud under många år framöver, säger SVT:s sportchef, Åsa Edlund Jönsson som också kan stoltsera med att man säkrat en trovärdig expertkommentator i Björn Ferry.

– Det blir fantastiskt med hemma-VM i Östersund. Under den här perioden kommer flera av talangerna nå höjdpunkten i sina karriären. Förutom Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson får vi inte glömma Anna Magnusson, som har en oerhört stor potential. Jag tror vi har några fina år för svenskt skidskytte framför oss, säger Björn Ferry, SVT:s skidskytte-expert via ett pressmeddelande och får medhåll av SVT´s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

KLARA VÄRLDSMÄSTERSKAP SOM SVT SÄNDER:

VM 2019: Östersund, Sverige
VM 2020: Antholtz-Anterselva, Italien

Dessutom sänder man hela världscupsäsongerna från 2018/19 – 2021/22.